Elke vrijdag ontvangt Passie Podcast een gast die vertelt over zijn of haar passie. Dit keer neemt Chantal Bakhuis, eigenaresse van Kickzy, plaats op de stoel. “Ik vind het zonde dat kinderen tussen de 4 en 12 jaar alleen nog maar digitaal bezig zijn. Buiten is er namelijk genoeg te beleven. Met mijn conceptbureau Kickzy organiseer ik om die reden evenementen in en rond Haarlem waarbij natuurbeleving op nummer 1 staat.”

Kennismaken met Kickzy

In deze aflevering van Passie Podcast laat Chantal je kennismaken met de evenementen die zij de afgelopen jaren heeft bedacht en georganiseerd. “Het BuitenGewoon Kinderfestival in Haarlem is een goed voorbeeld van een succesvol buitenconcept. Dit is een creatief, actief en speels festival voor kinderen. En natuurlijk zijn papa’s, mama’s, oma’s, opa’s etcetera ook welkom. Op dit event vind je onder andere DJ’s, foodtrucks, workshops, spelletjes en demonstraties die allemaal gericht zijn op kinderen. En dat doen we lekker buiten!”

Ook Natuur Speeleiland Haarlem is een initiatief van Chantal en haar creatieve team. “Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen hier lekker ravotten en zo spelenderwijs onze natuur leren kennen. Ze gaan bijvoorbeeld onder begeleiding op jacht naar kriebelbeestjes of kunnen zelfstandig het eiland verkennen. We geven hier ook vaak natuurlijke kinderfeestjes, waarbij groepjes op schattenjacht gaan of dierensporen gaan zoeken. Daarnaast werken we samen met basisscholen en BSO’s. Op deze manier geven we kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte om heerlijk te spelen, waarbij hun zintuigen geprikkeld worden.”

Download de podcast

Wil je meer weten over Kickzy? Luister dan naar Passie Podcast. Je kunt de podcast ook downloaden via Dienst4Dienst.nl, Soundcloud en Spotify. Zo kun je onderweg inspiratie opdoen voor jouw volgende kinderfeestje!